Hírmargó: ingyenebéd

Az MSZP bizottmánya, választmánya és maradványa magába fojtott csalódással vette tudomásul a Fidesznek azon indítványát, hogy ezentúl legyen ingyenes a személyi igazolvány, a lakcímkártya és –esetleg– a halotti bizonyítvány kiállítása. Ez utóbbi azért merült föl, mert ha már a kevésbé tehetőseknek úgyis saját maguknak kell elkaparni a halttaikat, ne mondják rájuk, hogy szarrágók. A temetési javaslatot azonban a kereszténydemokraták nem támogatják, mondván: ne csináljunk má’ a Krisztusból bohócot, ne keverjük bele az anyagiakat a túlvilági nyitvatartásba. És különben is: akinek nincs pénze temetésre, ne haljon meg…


De ezek csak apró, konstruktív nézetkülönbségek a teljhatalom szilárd sáncai mögött, csöppet sem befolyásolják az indítvány várhatóan elsöprő sikerét, mely joggal aggasztja a legnagyobb csicskáztatásokat is rezzenetlenül viselő MSZP-t. Most mi van? Pikkjük van rá a Fidesznek? Demér? Mit akarnak még tőlük? Hát nem tettek meg mindent a saját fölszámolásukra? Ők talán nem hisznek a szögesdrót nemzetmentő erejében? Ki merészelné azt állítani, hogy nem állnak ott Orbán mellett e nehéz Órában, amikor fegyveres, iszlámos, járványos invázió fenyegeti egyre fehérebb és keresztényibb hazánkat?
Mivel a hatalmi körök ezúttal sem méltányolták a magyar szociális párt vezetőinek igyekezetét, a magyar szocialista pár vezetői csattanós válasszal álltak elő. Több javaslat is született, és eleinte ők csak ingadoztak közöttük, mint a hajdani középparaszt. De aztán az ülés végén végül véget vetettek a bizonytalankodásnak, széthúzásnak, és megfogalmazták a párt hivatalos álláspontját: azt kell mondani a közvéleménynek, hogy a fideszes javaslat csak a szokásos szemfényvesztés, mely elfedi a magyar emberek valós problémáit, ezért azt követelik a kormánytól, hogy az ingyenes lakcímkártyához ingyenes lakást is mellékeljenek. Egy magát megnevezni nem merő szocialista képviselő ugyan azt javasolta, hogy talán, ha nem túl zsenás, kérjenek szépen inkább ingyen ebédet a néhány százezer éhező gyereknek, de őt leszavazták, mert ez népszerűtlen indítvány lenne, meg különben is, mindenki tudja, hogy nálunk nincs ingyen ebéd.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Közélet, Publicisztika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s