Nézzük a humoros oldalát

De nem azért, hogy elheherésszük azt, ami sírnivaló, sem azért, hogy a nevetés feloldozásként szolgáljon a bűnökre, és még csak azért sem, hogy a saját rosszkedvünkre, szorongásainkra a humorban találjunk gyógyírt. Nem. Inkább –a swifti hagyományokat követve– azért, hogy jobban, élesebben lássunk. Hogy mindenki –így a magunk számára is– világossá váljék, hogy ami ebben az országban politika címszó alatt történik, az nemcsak rettenetes, de szánalmasan piti és nevetséges is. Íme néhány hír csak tegnapról:

1) Szijjártó, a külügyminiszterré avanzsált kültelki amatőr teremfocis, bejelentette New Yorkban, hogy az Irakban szolgáló magyar katonai kontingens a jövőben részt fog venni „a kurd pesmerga erők kiképzésében”. Ezek szerint az a katonaság, amelyiknek a legnagyobb haditette eddig az volt, hogy háborús menekültek tömegét rémísztgette a szögesdrótok mentén, most leckét fog adni annak a hadseregnek, amelyet Törökország, Irán, Irak és Szíria évtizedek óta képtelen legyőzni. Ez olyan abszurd, hogy nyilván csak arról van szó, hogy kormányunk kap érte valami lóvét, mint a menekültek vegzálásáért.

2) Egy Tállai nevű Fidesz-funkcit neveztek ki az adóhatóság élére, mely egyúttal megszűnik önálló intézmény lenni, és besorolódik a Nemzetgazdasági Minisztériumba. Ezzel nemcsak tartalmilag válik lehetetlenné, hogy a központi adócsalásokat kivizsgálja (ez már ugyanis eddig is így volt), de formailag se lesz rá jogosítványa. Így tényleg sokkal egyszerűbb.

3) Szintén New Yorkban, Orbán Viktor azt magyarázta (ráadásul az egyiptomi államfőnek), hogy meg kell akadályozni, hogy „Európában a migrációs válság miatt iszlámellenes hangulat alakuljon ki”. Vagyis háromnegyedéves riogatás, uszítás, hecckampány után –melynek egyik valószínű mellékterméke, hogy Magyarország az iszlám terrorizmus célpontjává válik–, miniszterelnökünk egyszeriben aggódni kezd a muzulmánellenesség miatt.

Visszavonom az egészet. Ez egyáltalában nem vicces. Simán csak gyomorforgató.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Közélet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s