Lábjegyzet menekültügyhöz

2015 június 29 – hétfő

  1. Régi jó barátnőm és a barátságunknál jóval régebbi körorvos írja utolsóelőtti posztom, a menekültellenes kormánykampány ihlette MI A HELYZET? c. bejegyzésem kapcsán:

„T. néni 88 éves egyedül élő egyszerű betegem sírva fogadott a havi viziten, hogy retteg, milyen zárat szereltessen fel az otthonára, hogy ne támadják meg a hazánkat elárasztó menekültek. Bizalmatlannak tűnt, mikor a helyzetet próbáltam magyarázni, hiszen én csak egy laikus dr vagyok, ő pedig a TV-BŐL tud mindent.”

  1. Egy másik barátom, Benedek Csaba, aki egy 56-os magyar pedig ezt írja:

„Végtelenül hálás vagyok, hogy az amerikaiak – na meg a világ általában – nem ilyen aljasul viselkedtek velem szemben, pedig én is a háboruból menekültem, rongyosan és egy fillér nélkül 1956-ban! Keritést építeni!?? Hi dictator! As the European Union’s president greeted Vicky in Brussels.”

  1. Nagy észre, remek államférfiúi kvalitásokra vall egy ilyen kontienseket átfogó és az egész EU-t érintő problémát minden lehetséges partnerrel konfrontálódva, nemzeti ügyként kezelni, sötét, piti és tiszavirágéletű, de attól még hosszútávon kártékony belpolitikai haszonszerzésre felhasználni. Orbán Viktor megint bebizonyította, hogy a demokratikus oldal politológusai, megmondói nem véletlenül tartják őt a rendszerváltás legnagyobb tehetségű politikusának.
  2. Nem kéne már egy nyílt levélben megkérdezni a szeretet és a együttérzés vallásának hazai leányvállatait, a történelmi egyházak legfőbb magyar méltóságait, hogy hogy a túróban tudják összeegyeztetni Jézus és Pál apostol tanításait a kormány gyűlöletkampányaival?

 

Miért a baloldalt ostorozom? Először is nem csak a baloldalt. Sem az interjúban, sem egyebütt. Másodszor nem baloldal. Nem az, és nem arról van szó, hanem a demokráciáról. Harmadszor: a mai helyzet kulcsa nem az a senkiházi Orbán, sem pedig a bűntársai, hanem akik –gyengeségből, puhaságból, rosszul értelmezett fair playből, vagy simán csak mert mutyiztak velük és vaj volt a fejükön – a nyakunkra engedték ezt a bandát. És nekik – nekünk kell majd megoldani, még akkor is, ha a Fidesz magától omlik össze. És ez csak úgy történhet meg, ha 1) nem hagyjuk magunkat, nem tűrünk tovább 2) ha tudjuk, mit akarunk 3) leszámolunk eddigi toszafaszaságunkkal.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Közélet, Politika, Publicisztika, Web

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s