Több mint legenda

bio-42-piros-ordog

Lacival épp nagy munkában voltunk talán a Sose halunk meg zenés színpadi változata ügyében vidéki nyaralójukban. Magda néni pont túl volt egy nagyon komoly gerincműtéten, én pedig egy jóval enyhébb, szintén gerincműtét előtt álltam. Olyan megnyugtatóan beszélt a komplikált műtétről, hogy eloszlatta minden félelmemet, szinte vártam a megváltó kést.

A munkánk Lacival több napon át tartott, s ezalatt Magda néni (végtelen tapintattal hagyott minket dolgozni) egyetlen pillanatra sem volt a terhünkre, de ha megéheztünk már elénk is varázsolta valamilyen finom főztjét, még választani is lehetett, (menü volt) akár egy étteremben, aztán a kávé után már el is tűnt. Mindig talált valami munkát, elfoglaltságot.

Sok család krónikája tele van legendás történetekkel, olyan hősökkel, akiket az idő múlása sem kezdhet ki, mert a gyerekek, unokák, sőt még a dédunokák is életben tartják, továbbgördítik a legendát.

Egész biztos vagyok benne, hogy Magda néni nem legenda lesz, annál több. Őt egy mély, ezergyökerű ledönthetetlen ősfához tudom hasonlítani, amely évről évre bőséggel árasztja a lombjait és SOSE hal meg.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized, Web

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s